What is a normal food consumption

Hvad er et normalt madforbrug

*Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links

Hvis du skal lægge et madbudget og ikke ved, hvor mange penge du skal bruge på mad, så kan du her på siden få en masse nyttig information om madbudgetter, samt gode madsparetips . På denne side ser vi nærmere på spørgsmålet ’hvad er et normalt madforbrug’, hvor vi undersøger, hvor meget du skal bruge, hvis du gerne vil sætte et realistisk og normalt madbudget.

Hvad er normalt madforbrug?

For at besvare spørgsmålet ’hvad er normalt madforbrug’, har vi kigget nærmere på den gennemsnitlige danskers forbrugsvaner. På den måde kan vi få et bedre skøn over, hvad der er et realistisk og normalt madforbrug.

Ifølge Danmarks Statistik bruger den gennemsnitlige husstand i Danmark 2.232 kroner om måneden på mad. Du kan se det gennemsnitlige danske husholdningsforbrug i nedenstående tabel:

What is a normal food consumption

Hvad er et realistisk madbudget

Det er værd at bemærke at det gennemsnitlige forbrug for en dansk husstand på 2.232 kr. om måneden på fødevarer er et gennemsnit. Det er derfor ikke er sikkert, at dette er et realistisk madbudget for dig.

Er du eksempelvis enlig og uden børn, så vil udgiften på dit madbudget være lavere. Omvendt gælder det hvis du er en del af en husstand med to voksne og børn.

Vi har derfor også set nærmere på husstande med henholdsvis enlige med og uden børn. Dertil har vi set nærmere på husstande med to voksne med og uden børn.

Endnu engang har vi kigget på tal fra Danmarks statistik, der tydeligt viser den store forskel på forbruget i de forskellige grupper af husstande.

Kilde: Danmarks Statistik

Af den ovenstående tabel kan vi estimere et realistisk budget, alt afhængig af om du er enlig voksen med eller uden børn, eller om du er en del af en husstand med to voksne med eller uden børn.

Realistisk madbudget for 1 eller 2 voksne:

  • 1 voksen uden børn: 1.557 kr.

  • 1 voksen med børn: 2.912 kr.

  • 2 voksne uden børn: 2.998 kr.

  • 2 voksne med børn: 4.470 kr.

Ovenstående forbrug kan fungere som pejlemærke for, hvad et realistisk madbudget kan være for dig. Du kan også bruge vores 6 gode madsparetips til at sikre, at du holder dig inden for dit madbudget og for at spare mange penge på dit madforbrug.