Spar penge på mad

At spise godt og sundt kan være en udfordring hvis du er på et stramt budget. Der er dog mange måder at spare penge på mad, uden at skulle ofre kvaliteten af ​​dine måltider. Spar penge på mad med vores sparetips.

Spar penge på mad med disse 9 gode sparetips:

  1. Lav en madplan
  2. Køb ind i større mængder
  3. Gør brug af tilbudsaviser
  4. Undgå spisning ude
  5. Køb madvarer i sæson
  6. Gå i discountbutikker
  7. Lav mad i store portioner
  8. Lav dine egne snacks
  9. Brug kuponkoder

Køb dine dagligvarer billigt hos Gpris

1. Lav en madplan

Planlægning af dine måltider kan hjælpe dig med at undgå impulskøb og minimere madspild. Lav en madplan for ugen, før du handler, og køb kun ingredienserne, du har brug for.

2. Køb ind i større mængder

Indkøb af madvarer i større mængder kan være en god måde at spare penge på, især hvis du køber madvarer, der har en lang holdbarhed. Indkøb af madvarer i større mængder kan også hjælpe med at reducere antallet af ture til supermarkedet.

3. Gør brug af tilbudsaviser

Hold øje med tilbudsaviserne og planlæg dine måltider omkring de madvarer, der er på tilbud. Dette kan hjælpe dig med at spare penge på de madvarer, du normalt ville købe til fuld pris.

4. Undgå spisning ude

At spise ude kan være dyrt, især hvis det er en regelmæssig vane. Prøv i stedet at lave mad derhjemme og tage madpakker med på arbejde eller skole.

5. Køb madvarer i sæson

Madvarer, der er i sæson, er normalt billigere og har ofte en bedre smag. Køb madvarer, der er i sæson, og lav madlavning og opskrifter omkring dem.

6. Gå i discountbutikker

Discountbutikker kan være en god måde at spare penge på. Disse butikker kan have billigere madvarer end supermarkederne, og kan også have unikke produkter, du ikke finder andre steder.

7. Lav mad i store portioner

Lav mad i store portioner og frys det ned i mindre portioner. Dette kan hjælpe dig med at spare tid og penge på madlavning, da du kan tage et måltid ud af fryseren, når du har travlt, eller ikke har tid til at lave mad.

8. Lav dine egne snacks

Indkøb af snacks kan være dyrt, især hvis du køber dem i små portioner. Prøv at lave dine egne snacks, såsom popcorn eller nødder, for at spare penge.

9. Brug kuponkoder

Mange online supermarkeder og madleveringstjenester tilbyder kuponkoder og rabatter. Hold øje med disse tilbud og brug dem til at spare penge på dine madkøb.

Køb dine dagligvarer billigt hos Gpris

Hvad er et realistisk madbudget

Et realistisk madbudget afhænger først og fremmest af størrelsen på din husstand. Jo flere personer der er i husstanden, jo mere vil udgiften til mad stige.

Til gengæld kan der ofte være penge at spare på at handle ind til flere, og derfor vil det mange gange være billigere at handle til 2 personer, sammenlignet med at handle til 1 person.

For at afgøre hvad der er et realistisk madbudget, har vi blandt andet set nærmere på danskernes gennemsnitlige forbrug af fødevarer i 2020.

Af nedenstående tabel kan vi se danskernes gennemsnitlige forbrug, fordelt på fire forskellige grupper af husstande. Vi har taget udgangspunkt i fire grupper af husstande, der tilsammen dækker over enlige voksne under 60 år. Dertil for to voksne under 60 år. For begge grupper har vi også set nærmere på, hvad forbruget er med og uden børn i husstanden.

Spar penge på mad

Kilde: Danmarks Statistik

Gennemsnitligt madbudget

  • Enlig voksen under 60 år uden børn: 1.557 kr.
  • Enlig voksen under 60 med børn: 2.912 kr.
  • To voksne under 60 år uden børn: 2.998 kr.
  • To voksne under 60 år med børn: 4.470 kr.

Ved at tage udgangspunkt i danskernes gennemsnitlige forbrug, hvad gælder voksne under 60 år med og uden børn, kan vi give et nogenlunde estimat på, hvad der er et realistisk madbudget.

Realistisk madbudget for 1 person

For enlige voksne uden børn er det realistisk med et madbudget i omegnen af 1.000-1.500 kr. om måneden. For enlige voksne med børn er det realistisk med et madbudget i omegnen af 2.000-2.500 kr.

Realistisk madbudget for 2 personer

For to voksne uden børn er det realistisk med et madbudget i omegnen af 2.000-3.000 kr. om måneden, mens det for to voksne med børn er realistisk med et madbudget i omegnen af 3.000-3.500 kr. om måneden.

Det kan du spare om måneden ved at følge vores sparetips til mad

Hvad enten du er enlig eller om i er to, og om husstanden er med eller uden børn, så kan der være rigtig mange penge at spare på dit madbudget, hvis du følger vores sparetips og lægger et realistisk madbudget.

Ved at følge vores sparetips og lægge en realistisk madplan, kan du alt afhængig af størrelsen på din husstand, spare helt op mod 1.000-1.500 kr. om måneden.

Køb dine dagligvarer billigt hos Gpris