Spar penge på elregningen

Spar penge på elregningen

Spar penge på elregningen med vores 6 gode sparetips til elregningen, som du finder her på siden. Derudover finder du også råd og vejledning til, hvordan du tjekker om du har et for højt elforbrug.

Ved at sammenligne dit eget elforbrug med danskernes gennemsnit, kan du undersøge hvorvidt du har et for højt elforbrug, og som du kan skære ned på, ved at følge vores 6 gode sparetips til elregningen.

Spar penge på elregningen med 6 gode sparetips

I det følgende giver vi dig 6 gode sparetips til elregningen, der tilsammen vil kunne spare dig for til tusindvis af kroner om året.

6 gode sparetips til elregningen:

  1. Udskift glødepærer med LED
  2. Sluk for el-apparater på standby
  3. Fyld vaskemaskinen op og undgå brug af tørretumbler når det er muligt
  4. Spar på vandet og skru ned for vamen
  5. Opgrader gamle el-apparter og hvidevarer
  6. Effektiviser opvarmningen af din bolig

Udskift dine glødepærer med LED

En LED-pære holder op til 15 gange længere, og bruger kun 25% procent af den strøm din glødepære bruger.

Sluk for el-apparater på standby

Op mod 15% af en husstands samlede elforbrug, bruges på el-apparater på standby. Du kan spare gode penge, ved at slukke for kontakten.

Benyt vaskemaskine og tørretumbler med omtanke

Ved at fylde vaskemaskinen helt op (og andre maskiner såsom opvaskemaskinen), og tørrer dit tøj uden brug af tørretumbler når det er muligt, kan du spare mange penge på elregningen.

Spar på vandet og skru ned for varmen

Ved at spare på vandet når du er i bad, børster tænder eller andet, samt husker at slukke for varmen når det er en mulighed, eksempelvis når du er på ferie, er der mange penge at spare på elregningen.

Sørg for at du har energieffektive el-apparater og hvidevarer

Ældre el-apparater og hvidevarer bruger meget mere strøm, sammenlignet med nyere modeller. Du kan spare mange penge på elregningen, ved at opgradere dine el-apparater og hvidevarer.

Effektiviser opvarmningen af din bolig

Opvarmningen af boligen er en stor post, på enhver husstands elforbrug. Undersøg muligheden for at installere jordvarmeanlæg, varmepumper og andre former for energibesparende initiativer.

Spar penge på elregningen
Fordeling af elforbrug i hhv. parcelhus og lejlighed. Kilde: Energistyrelsen

Hvad er et normalt elforbrug

Ved at benytte vores sparetips til eleregningen, kan du opnå store månedlige besparelser på dit elforbrug. Men hvad er egentligt et normalt elforbrug, og hvor meget bør det være nødvendigt for dig at spare.

Det har vi set nærmere på i et vores indlæg ‘Hvad er et normalt elforbrug‘, hvor vi med tal fra Energistyrelsen beregnede os frem til følgende:

  • Husstand med 1 voksen bruger 1.600 kWh og 4.000 kr. om året på elforbruget
  • Hustand med 2 voksne bruger 2.500 kWh og 6.250 kr. om året på elforbruget
  • Hustand med 2 voksne og børn bruger 3.500 kWh og 8.750 kr. om året på elforbruget

Disse tal kan du med fordel benytte for at se på, hvorvidt du har et for højt elforbrug, og om du holder dig inden for rammerne af, hvad der kan siges at være et normalt elforbrug.