Spar penge på varmeregningen

Spar penge på varmeregningen

Spar penge på varmeregningen med vores 5 gode sparetips, som du med fordel kan benytte dig af, uanset hvilken type varmekilde du bruger til opvarmningen af dit hus eller bolig.

Du kan også få svaret på hvad der er et normalt varmeforbrug. Vi har nemlig set nærmere på danskernes normale varmeforbrug, alt afhængig af hvilken type varmekilde der bruges.

Spar penge på varmeregningen med vores 5 gode sparetips

I det følgende får du vores 5 gode sparetips til varmeregningen, der kan spare dig for mange penge. Du kan spare tusindvis af kroner på dine årlige udgifter til opvarmningen af dit hus eller bolig.

Spar penge på varmeregningen med vores 5 gode sparetips:

  • Brug billige varmekilder som fjernvarme, pillefyr og varmepumper
  • Efterisoler dit hus eller bolig
  • Brug vaske- og opvaskemaskiner ved lavere temperaturer
  • Skru ned for varmen i rum der ikke bruges og hold dørene lukket
  • Tag kortere og koldere brusebade

Brug billige varmekilder som fjernvarme, pillefyr og varmepumper

Afhængig af hvilken type varmekilde du bruger til opvarmningen af dit hus eller bolig, kan der være mange penge at spare. Der er ikke mindst penge at spare på varmeregningen, hvis du skifter til et billigere alternativ.

Har du eksempelvis mulighed for at udskifte dit olie- eller gasfyr til et pillefyr, kan du spare helt op mod 50-60% på dine årlige udgifter til varme.

Efterisoler dit hus eller bolig

Er der et højt varmeudslip forbundet med dit hus eller bolig, skal du bruge mere varme for at holde den rette temperatur. Et højt varmeudslip er et tegn på, at dit hus eller bolig ikke er tilstrækkeligt isoleret.

Det vil især være fordelagtigt at undersøge isolering i dine ydervægge, gulv og loft. Det største varmeudslip er forbundet med de store overflader på ydervæggene, samt via loftet. Dette skyldes at den varme luft altid vil søge opad. Når den varme luft stiger opad, vil den slippe ud gennem loft og tag. Derfor er det meget fordelagtigt, at efterisolere loftet.

Brug vaske- og opvaskemaskiner ved lavere temperaturer

Det er ikke nødvendigt at bruge de højere temperaturer på dine hvidevarer herunder på dine vaske- og opvaskemaskiner. Du kan derfor med fordel bruge lavere temperaturer, for at spare penge på varmeregningen.

Dertil bør du undersøge muligheden for at benytte dig af nyere og mere moderne hvidevarer, da disse er mere energivenlige, og derfor vil spare dig penge på både varme, vand og el.

Skru ned for varmen i rum der ikke bruges og hold dørene lukket

Skru ned for varmen i de rum du ikke bruger, og sørg for at hold dørene lukket. På den måde spare du penge på varmen i de rum du ikke bruger. Samtidig undgår du at de koldere temperaturer spreder sig til resten af huset.

Du bør dog holde en minimumstemperatur på omkring 15-16 grader, da der er risikofor fugtskader ved lavere temperaturer. Dertil vil det gøre det sværere at holde temperaturen i naborum, hvis du skruer for meget ned for varmen.

Tag kortere og koldere brusebade

Er du en af dem der tager lange og varme bade, så kan du spare gode penge ved at tage kortere bade, samt ved at tage koldere bade end du plejer.

Du bør derudover holde dig fra karbad, da du bruger meget mere vand og varme på at fylde karbadet, sammenlignet med den vand og varme du bruger i et brusebad.

Spar penge på varmeregningen
Kilde: bolius.dk

Undersøg dit varmeforbrug og se om du kan spare penge

På billedet ovenfor kan du se et normalt varmeforbrug i et hus på 130 m2, fordelt på de forskellige varmekilder et hus kan opvarmes med.

Ved at se nærmere på den varmekilde du benytter dig af, kan du få overblik over, om du har et for højt varmeforbrug. Ved at undersøge om du har for højt varmeforbrug, kan du se på mulighederne for at spare penge på varmeregningen.

I tillæg til at få overblik over dit forbrug, kan du også få overblik over, om der kunne være fordel i at skifte til en anden varmekilde. Har du eksempelvis et olie- eller gasfyr, kan du spare helt op mod 50-60% på dine årlige udgifter til varme.