Hvad er et normalt varmeforbrug
Der kan være stor forskel på hvad en husstand har af varmeforbrug, og det kan derfor være svært at sige noget om, hvad der er et normalt varmeforbrug.
En husstands varmeforbrug afhænger således ikke mindst af, hvilken form for varmekilde der forsyner husstanden med varme. Vi har undersøgt spørgsmålet om hvad der er et normalt varmeforbrug nærmere, ved at se nærmere på de forskellige typer af varmekilder.
Danskernes varmeforbrug fordelt på varmekilder
På bolius.dk har de gennemgået de enkelte typer af varmekilder, for at se nærmere på, hvor meget energi de enkelte varmkilder skal bruge, samt prisen på at opvarme et hus på 130 m2 pr. år.
Så meget bruger danskerne på varme fordelt på varmekilder:
- Gammelt oliefyr: 2.757 liter olie – 39.146 kr.
- Nyt oliefyr: 1.886 liter olie – 26.784 kr.
- Gasfyr: 1.716 m3 naturgas – 26.653 kr.
- Elradiatorer: 18.100 kWh – 19.910 kr.
- Fjernvarme: 18.100 kWh – 12.851 kr.
- Pillefyr: 3.876 kg. træpiller – 10.852 kr.
- Luft til vand varmepumpe: 5.246 kWh – 8.919 kr.
Sådan får du et normalt varmeforbrug
Udgiften til dit varmeforbrug vil ikke mindst være afhængig af, hvilken type af varmekilde du benytter dig af. Har du mulighed for at skifte til en billigere varmekilde, kan du potentielt spare mange penge på dit varmeforbrug.
En anden måde hvorpå du kan spare mange penge på dit varmeforbrug, er ved at sikre dit hus er tilstrækkeligt isoleret. Ved at dit hus er tilstrækkeligt isoleret, sikrer du dig mod en for stort varmeudslip.
Jo større et varmeudslip dit hus har, jo mere energi skal der bruges på at genere varme til huset. Dermed stiger dine udgifter til dit varmeforbrug.
Ønsker du at spare penge på dit varmeforbrug, så kan du med fordel starte med at undersøge, om du har mulighed for at skifte til en billigere varmekilde. Derudover bør du også se på, om dit hus er tilstrækkeligt isoleret.
Efter det kan du se flere sparetips til dit varmeforbrug, ved at læse med i vores sparetips til varmeregningen.